General Awareness General Knowledge Quiz Question Answers

today quiz for general knowledge – 03-08-2020

1. State run Nuclear Power Corporation of India set up a joint venture with which company for developing atomic power projects in the country.
A) ONGC B) NTPL
C) SAIL D) RIL

2. State run Steel Authority of India announced to setup 3 million tonne plant in which country?
A) Indonesia B) China
C) Japan D) America

3. What is the decling percentage of India’s tea export during the year 2010 recorded at 193/3 million kg.
A) 1.7 B) 2
C) 2.4 D) 3

4. The Reserve Bank of India in February 2011 allowed banks to spread thus liabilities towards the second pension option of their employees over the a period of
A) 2 years B) 3 years
C) 4 years D) 5 years

5. Operation Saiyam (patience) of Indian Army is related to
A) Kashmir B) North east region
C) Scrap ammunition
D) None of the above

6. Which country does Gadaffi belong to
A) Libya B) Kenya
C) Egypt D) Tunisia

7. World tallest building is
A) Statue of liberty B) Eiffel tower
C) slanting tower D) Burj Khalifa

8. The 16th conference of parties to the united Nations framework convention on climate change recently concluded in
A) New Delhi B) Cancun
C) New York D) Osaka

9. What is the name of joint military exercise recently conducted between India and Mongolia (GK)
A) Nomadic Elephant
B) Nomadic dear
C) Nomadic tiger
D) Operation indimong

10. As per UNO’s declaration the year 2011 is being celebrated as international year of
A) Youth B) Green cover
C) Forest D) Chemistry

 

 

ANSWERS

1. (B) 2. (A) 3. (C) 4. (D) 5. (C) 6. (A) 7. (D) 8. (B) 9. (A) 10. (C)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *