Competitive Exams General Awareness General Knowledge

today quiz for general knowledge – 04-08-2020

11. India’s first coast guard academy to be set up in which state?
A) Kerala B) Tamil Nadu
C) Karnataka D) Maharashtra

12. Who was the chairman of the panel constituted to study the recommendation of national Advisory council on the proposed food security Bill?
A) Pranab Mukherjee
B) Deepak Parikh
C) Montek Singh Ahluwallah
D) C.Rangarajan

13. Who is the author of “The China syndrome: Grappling with uneasy relationship”
A) Harsh V.pant B) Saradbow
C) J.K.Rowling D) Y.V. Subbarao

14. Who wrote the famous book “Global crisis Recession and uneven recovery”?
A) M.S.Swaminathan
B) Amirtya Sen
C) Y.B.Reddy
D) Montek Singh Ahluwalliah

15. What is the Mascot of 2011 World Cup Cricket?
A) Stumpy B) Fena
C) Tiger D) Ria

16. 2022 FIFA world cup will be held in
A) Russia B) Qatar
C) Brazil D) Australia

17. Wages paid to mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee scheme has now been linked with
A) Consumer Price index for agricultural labour
B) Consumer Price index for industrial worker
C) Wholesale price index
D) food inflation

18. When was the first economic census taken in India?
A) 1951 B) 1961
C) 1971 D) 1977

19. During the financial year 2010-11 with 5.3 % increase in passengers, the railways revenue is set to grow by what percentage
A) 11.2 B) 14.2
C) 12.5 D) 13.5

20. In which state the 700 mw gas based power plant to be built as mentioned in Railway budget 2011-12?
A) Maharashtra B) Odisha
C) Gujarat D) Tamil Nadu

 

ANSWERS

11. (A) 12. (D) 13. (A) 14. (C) 15. (A) 16. (B) 17. (A) 18. (D) 19. (A) 20. (A)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *