Competitive Exams General Awareness General Knowledge Quiz Question Answers

today quiz for general knowledge – 15-08-2020

121. Which of the following became the first in Asia to install ‘anti-hail guns’ to protect its apple crops recently?
A) Jammu & Kashmir
B) Uttarakhand
C) Sikkim D) Himachal Pradesh

122. Preferred Provider Network (PPN) is a term used in which of the following businesses?
A) Commodities trading
B) Retailing
C) Health insurance D) Foreign trade

123. Vihang Netra, developed by DRDO, is India’s first ………..
A) Radar
B) Unmanned Aerial Vehicle
C) Night-vision device
D) Minesweeper

124. Which of the following is the greenest city in Asia as per the Asian Green City Index?
A) Taipei B) Singapore
C) Tokyo d) Bangaloro

125. India’s longest rail bridge(completed 2011) is located in ?
A) Kerala B) Gujarat
C) Maharashtra D) Bihar

126. China emerged as the world’s second largest economy in 2010 overtaking …………
A) France B) Britain
C) Germany D) Japan

127. BASCAP is in organisation campaigning against which of the following?
A) Money laundering
B) Human trafficking
C) Medicine patents
D) Pirated products

128. Where was the Indian History Congress organised in 2011?
A) Howrah B) Asansol
C) Midnapore D) Malda

129. Who among the following became the first woman officer to receive a gallantry award in the Army recently?
A) Major Bhavna Chauhan
B) Major Mitali Madhumita
C) Major Leena Gaurav
D) Captain Neha Rawat

130. Sasakawa Prize is awarded by the United Nations in the field of:
A) Education
B) Human Rights
C) Environment
D) Science

ANSWERS

121. (D)   122. (C)   123. (B)   124. (B)  125. (A)   126. (D)   127. (D)   128. (D)   129. (B)   130. (C)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *