Competitive Exams General Awareness General Knowledge Quiz Question Answers

today quiz for general knowledge – 23-08-2020

201. ‘Helicopter’ was invented by
A) Broquet B) Cockrell
C) Drinker D) None of these

202. Bandipur Sanctuary is located in the State of
A) Tamil Nadu B) Uttar Pradesh
C) Karnataka D) Orissa

203. Which vitamin is provided by sunlight to body?
A) A B) B
C) C D) D

204. During photosynthesis, plants need
A) Oxygen B) Nitrogen
C) Water D) Carbon dioxide

205. ‘Haemoglobin’ is found in
A) blood B) bile fluid
C) sweat D) None of these

206. The last Governor-General of India was
A) Rajaji B) Lord Canning
C) Warren Hastings D) Lord Mountbatten

207. Unit of electric current is
A) Volt B) Ampere
C) Ohm D) Watt

208. Which planet is nearest to Earth?
A) Pluto B) Jupiter
C) Venus D) None of these

209. The First President of India was
A) Dr. V.V. Giri B) Dr. Zakir Hussain
C) Dr. Rajendra Prasad
D) Mr. Sanjiva Reddy

210. Shantivan is associated with
A) Gandhi B) Nehru
C) Lal Bahadur Sastri
D) None of these

ANSWERS

201. (A)  202. (C)  203. (D)  204. (A)  205. (A)  206. (D)  207. (B)  208. (C)  209. (C) 210. (B)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *