Competitive Exams General Awareness General Knowledge Quiz Question Answers

today quiz for general knowledge – 24-08-2020

211. The difference between Greenwich Mean Time and Indian Standard Time is
A) 12 hours B) 6½ hours
C) 6 hours D) 5½ hours

212. The currency of Bangladesh is
A) Taka B) Kata
C) Rupee D) None of these

213. Sriharikota is famous for
A) Satellite launching
B) Thermal Power station
C) Air base D) None of these

214. ‘Mount Everest’ is located in
A) India B) Nepal
C) China D) None of these

215. The highest mountain peak in Tamil Nadu is
A) Perumalmalai B) Dottabetta
C) Thiruneermalai D) Nilgiris

216. Name the Indian leader who was given the title of ‘Lokmanya’ by the people during freedom struggle
A) Lala Lajapat Rai
B) Bala Gangadhara Tilak
C) Aurobindo Ghosh D) None of these

217. The reservoir behind ‘Mettur Dam’ is
known as
A) Stanley Reservoir B) Mettur Reservoir
C) Cauvery Reservoir D) None of these

218. Windows ’95 is a
A) Computer Software
B) Computer Hardware
C) Fancy Furniture D) None of these

219. Who wrote the Tamil hymn ‘Thevaaram’?
A) Manickavasagar
B) Thirunavukkarasar
C) Bharathiyar D) Vallalar

220. With which sport is Sania Mirza related?
A) Shooting B) Wrestling
C) Tennis D) Badminton

ANSWERS

211. (D) 212. (A) 213. (A) 214. (B) 215. (B) 216. (B) 217. (A) 218. (A) 219. (B) 220. (C)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *