Competitive Exams General Awareness General Knowledge Quiz Question Answers

today quiz for general knowledge – 27-08-2020

241. When speaking about computers, exactly how many bytes are there in 1 kilobyte?
A) 1,000 B) 1,024
C) 7 D) 2

242. One-rupee note bears the signature of the
A) Governor of Reserve Bank of India
B) Finance Minister
C) Secretary, Ministry of Finance
D) President of India

243. Mc Mahon line is the border between
A) India and China
B) India and Nepal
C) India and Pakistan
D) India and Myanmar

244. What does the Roman numeral ‘L’ stand for?
A) 500 B) 50
C) 5,000 D) 50,000

245. The longest dam of India is the
A) Bhakra Dam B) Nangal Dam
C) Hirakud Dam D) Maithon Dam

246. Which city is called ‘Pink City of India’?
A) Jaipur B) Kalka
C) Pathankot D) None of the above

247. Who is the present Secretary-General of United Nations Organisation?
A) Ban-Ki-Moon B) Kurt Waldhim
C) Wolfensohn D) Zhao Ziyang

248. Who has been awarded the Rajiv Gandhi Khel-Ratna award for the year 2004?
A) Sania Mirza B) Anju George
C) Tendulkar
D) Rajyavardhan Singh Rathore

249. Our Constitution has
A) 7 Schedules B) 9 Schedules
C) 10 Schedules D) 12 Schedules

250. The term of President of India is
A) 3 years B) 4 years
C) 5 years D) 7 years

ANSWERS

241. (A)  242. (C)  243. (A)  244. (B)  245. (C)  246. (A) 247. (A) 248. (D) 249. (D) 250. (C)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *